Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Καλό μήνα με Αγώνες Πείνας!!

            Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά ένα πρωτότυπο σενάριο, μία ηρωίδα και ένα συγκινητικό love story είναι αρκετά για να απογειώσουν το  πρώτο βιβλίο της  Collins Suzanne «Αγώνες Πείνας», αναπόφευκτη φυσικά και η μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη με μεγάλη επιτυχία, κυρίως στο εξωτερικό. Τους «Αγώνες  Πείνας» ακολουθούν ακόμα δύο βιβλία, καθώς πρόκειται για τριλογία, «Φωτιά» και «Κοτσυφόκισσα» οι τίτλοι, με αναμενόμενη συνέχεια και των δύο στη μεγάλη οθόνη. Προς το παρόν, αν δεν θέλετε να διαβάσετε τα βιβλία σίγουρα αξίζει να δείτε την πρώτη ταινία της τριλογίας που παίζει στους κινηματογράφους.


ΥΠΟΘΕΣΗ

Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντας τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους      Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.
Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο -και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου