Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012


Φθινοπωρινή διακόσμηση!

            Το καλοκαίρι έφυγε για τα καλά και ο Σεπτέμβρης τις τελευταίες ημέρες άρχισε να μας δείχνει την φθινοπωρινή του διάθεση, μπορεί ακόμα τα φύλλα των δέντρων να μην κιτρίνισαν αλλά η βροχούλα, η δροσούλα και  το αεράκι μας προετοιμάζουν σιγά σιγά για τον ερχομό του χειμώνα (ας ελπίσουμε ότι θα αργήσει αρκετά να μας δείξει τα δόντια του φέτος ).
 Όσο λοιπόν κρατάει ακόμα ο καιρός προλαβαίνουμε να ανασυντάξουμε το σπίτι, έτσι για αρχή μπορούμε να μαζέψουμε τα αέρινα πολύχρωμα υφάσματα και διακοσμητικά και να αρχίσουμε την καθαριότητα πλένοντας κουρτίνες και στρώνοντας τα χαλιά, καθαρίζοντας το τζάκι, όσοι τυχεροί έχουν και βγάζοντας από τις ντουλάπες χειμωνιάτικα σκεπάσματα και ριχτάρια Ξέρω ότι δεν σας πάει ακόμα η διάθεση για κάτι τέτοιο αλλά του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!
Για να κάνουμε πιο εύκολη την μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο μία καλή λύση είναι να διακοσμήσουμε με λίγες πινελιές το σπίτι μας, επιλέγοντας για παράδειγμα  πιο ζεστά χρώματα στα ριχτάρια και στα μαξιλάρια και χρησιμοποιώντας μικρά διακοσμητικά με φθινοπωρινή διάθεση όπως π.χ. κεριά, φύλλα κ.τ.λ. Έτσι και θα ομορφύνουμε το σπίτι μας και θα συνηθίσουμε στην ιδέα ότι και το φθινόπωρο έχει τις χάρες του, όπως άλλωστε και όλες οι εποχές!  



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου