Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012


Εύκολο γεύμα με υπόλοιπο φαγητού……….

 

Το  Σ/Κ  μαγείρεψα  μοσχάρι με λαχανικά  στην γάστρα, ένα υπέροχο φαγητό που σίγουρα θα το ξανακάνω ,  το θέμα ήταν ότι περίσσεψε κρεατάκι και επειδή  είμαστε υπέρ της ανακύκλωσης των υλικών σκέφτηκα να αξιοποιήσω  το υπόλοιπο φαγητού σε άλλη συνταγή.  Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω γεμιστές πιπεριές ( από τον μπαξέ της μαμάς μου) με κριθαράκι και το κρέας που έμεινε!

Πραγματικά έγινε πολύ νόστιμο και ιδού η συνταγή : Έβρασα  νερό με λίγο λάδι, κάρυ και σάλτσα σόγιας (προαιρετικά), έριξα  περίπου μία κούπα κριθαράκι και λίγο αλάτι και το άφησα να μαγειρευτεί σαν να ήταν ρύζι ( οι ποσότητες είναι σχετικές, εξαρτώνται από το τι υπόλοιπο φαγητού έχετε και πόσες πιπεριές θα γεμίσετε) . Έκοψα  το μοσχάρι σε μικρότερα κομματάκια  και όταν έγινε το κριθαράκι τα ανακάτεψα όλα μαζί, έριξα  τριμμένο κεφαλοτύρι  και γέμισα τις πιπεριές, σάλτσα ντομάτα και άλλα μπαχαρικά δεν έβαλα γιατί υπήρχαν ήδη στο κρέας. Στο ταψάκι έβαλα ελάχιστο νερό και λάδι και το έριξα στο φούρνο αφού το κάλυψα  πρώτα με αλουμινόχαρτο, σε λιγότερο από μία ώρα   το φαγητό ήταν έτοιμο και πολύ πολύ νόστιμο!!

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου