Δευτέρα 20 Μαΐου 2013


France-Paris-Honeymoon


            Το Παρίσι σαν προορισμός ήταν απόφαση του Κυριάκου για γαμήλιο ταξίδι, εγώ προτιμούσα κάτι διαφορετικό όπως την Νέα Υόρκη, ευτυχώς ακολουθήσαμε την επιλογή του για τρεις λόγους, πρώτον δεν είχαμε πολλές μέρες στη διάθεση μας, δεύτερον μου υποσχέθηκε ότι κάποια στιγμή θα πάμε Αμερική όπως και έγινε και τρίτον μία επίσκεψη στην Πόλη του φωτός, όπως αποδείχθηκε, ήταν από της πιο όμορφες, ρομαντικές και διαφωτιστικές εμπειρίες της ζωής μας! Εξάλλου για το Παρίσι έχουν γραφτεί τόσα πολλά που τα δικά μου λόγια περιττεύουν, θα μιλήσω όμως μέσα από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε….. 

            Αψίδα του Θριάμβου, Ηλύσια Πεδία, Notre Dame (Παναγία των Παρισίων), Eiffel Tower (Πύργος του Άϊφελ), Louvre (Λούβρο), Montmarte (Μονμάρτη), Palace of Versailles (Παλάτι Βερσαλλιών), Σηκουάνας και φυσικά Eurodisney, τα πιο βασικά αξιοθέατα του Παρισιού σου κόβουν την ανάσα, αλλά και γενικότερα όλη η πόλη είναι ένα αρχιτεκτονικό μπαρόκ αριστούργημα που σε μεταφέρει νοερά στην εποχή του 17ου αιώνα, στην εποχή των  Βασιλιάδων. Απλά τέλειο!

Τέλος, στο Παρίσι απολαύσαμε νόστιμα κρουασάν, κρύα σάντουιτς και κρέπες για πρωινό, κάποια από τα  γεύματα ήταν νόστιμα και κάποια πολύ… Γαλλικά (ψημένο από έξω με αίμα από μέσα), τα κρασιά τέλεια, ακόμα και τα πιο οικονομικά και φυσικά τα γλυκά, εμείς σε γενικές γραμμές δεν είμαστε πολύ του γλυκού, εκεί όμως οι γεύσεις μας συνεπήραν……











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου