Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οργάνωση και αποθήκευση τροφίμων και όχι μόνο

Όσοι από εσάς έχετε την πολυτέλεια μιας άνετης και ευρύχωρης κουζίνας, με πολλά ντουλάπια για αποθήκευση, είστε από τους πολύ τυχερούς και αυτό επειδή μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα τα τρόφιμα και τα πράγματα σας. Όσοι από εσάς έχετε μία ικανοποιητικού μεγέθους κουζίνα αλλά και έναν χώρο σαν ντουλάπα/αποθήκη/μπακάλη (στην Αμερική το ονομάζουν pantry), επίσης μπορείτε να τακτοποιήσετε όμορφα και ωραία τα αναγκαία και όχι μόνο. Για όλους τους υπόλοιπους με τις σχετικά μικρές κουζίνες πρέπει να αρκεστούμε στα λίγα ντουλάπια, αλλά αν καταφέρουμε να τα οργανώσουμε σωστά τότε θα κάνουμε την καθημερινότητα μας πιο εύκολη.  Αν ετοιμάζεστε να δημιουργήσετε την δική σας κουζίνα σκόπιμο θα ήταν να σκεφτείτε από τον σχεδιασμό της κιόλας πως θα στήσετε τα ντουλάπια της ή αν έχετε  extra χώρο γιατί όχι και ένα πολύ πρακτικό pantry.
Όταν άρχισα να ψάχνω αυτό το θέμα συνηδειτοποίησα πόσο χρήσιμος είναι ο extra χώρος, ειδικά για μία οικογένεια αλλά κυρίως για την αποθήκευση ποσότητας κάποιων τροφίμων που χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά. Έτσι διασφαλίζουμε ότι έχουμε και κάποια πράγματα παραπάνω και δεν αγχωνόμαστε όταν ο μισθός πρέπει να μοιραστεί μεταξύ πετρελαίου και λογαριασμών.















Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την δική μου προσπάθεια να οργανώσω τα ντουλάπια/συρτάρια μου, έχω ακόμα αρκετή δουλίτσα αλλά  τουλάχιστον η αρχή έγινε!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου