Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

WEEKEND APPROACH!

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος, ακόμα ένα  ΣΚ πλησιάζει και οι ευκαιρίες για να κάνουμε αγαπημένα πράγματα και να δούμε αγαπημένα πρόσωπα αυξάνονται. Το ΣΚ είναι επίσης και μια καλή ευκαιρία για την απόλαυση χωρίς βιασύνη ενός καλού και πλούσιου πρωινού. Λατρεύω να ξυπνάω το ΣΚ και να φροντίζω το πρωινό μας με διαφορετικές συνταγές από αυτές της καθημερινότητας μας, έτσι για να μην βαριόμαστε κιόλας! 
Τηγανίτες (ή αν προτιμάτε pancakes),  αυγόφετες, αυγά, αλμυρά (κατά προτίμηση) κέικ και μάφινς, τοστ με γαλοπούλα και τυρί, γάλα, καφές και χυμός είναι μερικά από τα αγαπημένα μου. Υπάρχουν τόσο όμορφες ιδέες για ένα διαφορετικό πρωινό, που πραγματικά αναρωτιέμαι αν θα καταφέρω να τις δοκιμάσω όλες!
Ξεκινήστε με ένα πλούσιο πρωινό το Σαβ/κο σας και να είστε σίγουροι ότι όλα θα κυλήσουν όμορφα!


ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

500 gr.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 gr. μαργαρίνη
3 αβγά
250 ml. γάλα με χαμηλά λιπαρά
5-6 φέτες σαλάμι μπίρας (ή ότι σας αρέσει)
1 1/4 κούπας φέτα τριμμένη (ή διάφορα κίτρινα τυριά)
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους ( ή ότι χρώμα θέλετε)
λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 
Χτυπάμε τη μαργαρίνη να αφρατέψει καλά και  προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Ρίχνουμε το γάλα προσεκτικά γιατί πιτσιλάει και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά μας σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα. Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα και αδειάζουμε το κέικ, ψήνουμε στους 180 για 60 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει. Όταν το βγάλουμε περιμένουμε λίγο πριν να το κόψουμε.

Την συνταγή την βρήκα σε τεύχος του «Γαστρονόμου» και στο internet έχει πολλές παρόμοιες. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το κέικ μπορούμε να πειραματιστούμε άφοβα και με άλλα υλικά όπως ελιές ή τόνο. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο νόστιμο!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου