Τρίτη 2 Απριλίου 2013


ΤΑΞΙΔΙ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ PART3


Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κάποιος πλησιάζοντας το Μανχάταν από το αεροδρόμιο είναι οι Ουρανοξύστες!!! Αμέτρητα κτίρια που χάνονται στον ουρανό! Θεέ μου, δεν  πίστευα το  πόσο ψηλοί και επιβλητικοί είναι, σήκωνα το κεφάλι ψηλά για να τους παρατηρήσω και πονούσε ο αυχένας μου! Πολύ μακριά από τα δικά μας δεδομένα, που όμως οι λίγες ημέρες στην Νέα Υόρκη ήταν αρκετές ώστε να τους συνηθίσω και να με γοητεύουν τόσο ώστε όταν επιστρέψαμε Θεσσαλονίκη σκεφτόμουν "που ήμασταν και που ήρθαμε τώρα"!! Σίγουρα είναι από τις ωραιότερες αναμνήσεις που έχω.....




Το Μανχάταν χωρίζεται σε τρεις ζώνες : Uptown, Midtown και Downtown ή Lower Μανχάταν . Εμείς μέναμε  Midtown και έτσι μπορέσαμε να κινηθούμε ευκολότερα  σε όλες τις ζώνες. Τώρα, στο Lower Μανχάταν βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι και τα τελευταία χρόνια το εργοτάξιο των καινούριων Πύργων. Η έκταση του τεράστια και η αλήθεια είναι ότι δεν πλησιάσαμε και πολύ κοντά μιας και δεν είχαμε να δούμε κάτι αξιοσημείωτο. Επίσης στο κάτω Μανχάταν βρίσκεται και το χρηματιστήριο αξιών της Νέας Υόρκης. Το οποίο για να το βρούμε, έτσι κρυμμένο που είναι σε ένα δρομάκι, ομολογώ ότι κάναμε αρκετή ώρα. Κόσμος αρκετός και εκεί, φωτογραφίες και γρήγορη αναχώρηση μιας και θέλαμε να περάσουμε απέναντι στην προβλήτα του Μπρούκλιν για να θαυμάσουμε την πόλη από απόσταση! 



Πραγματικά από τις ωραιότερες στιγμές του ταξιδιού, η νύχτα να πέφτει και το Μανχάταν να την υποδέχεται όσο πιο θερμά και φωτεινά γίνεται....(θα παραμείνω στο ρομαντικό κομμάτι χωρίς να αναφερθώ στην σπατάλη ενέργειας κ.τ.λ.)


Ολοκληρώνονατς αυτό το ταξίδι έχω να πω επίσης ότι, στην Νέα Υόρκη φάγαμε καλά και πολύ, επιστρέψαμε και οι δύο με κάποια κιλάκια παραπάνω. Η China town δεν μας ενθουσίασε αρκετά, στην Little Italy φάγαμε νόστιμες πίτσες και μακαρονάδες. Το μετρό της Νέας Υόρκης είναι από τα παλαιότερα στον κόσμο και σε πολλά σημεία το βάθος του είναι τρομακτικό. Η αψίδα που φαίνεται στο κολάζ είναι στο Greenwich Village, η περιοχή κοντά στην οποία έμεναν τα "Φιλαράκια"!!!!!

THE END.............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου