Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Εκδρομή στο Haskovo Βουλγαρίας.

Το Σαββατοκύριακο, δυστυχώς πέρασε πολύ γρήγορα, όπως πάντα. Όμως, δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο. Αργά το πρωί του Σαββάτου, με την προτροπή ενός φίλου, επισκεφτήκαμε για δεύτερη φορά το Haskovo στη Βουλγαρία. Το θετικό είναι ότι η Ορεστιάδα βρίσκεται κοντά σε Βουλγαρία και Τουρκία, οπότε οι ευκαιρίες για εκδρομές στις γειτονικές χώρες είναι αρκετές. Το Haskovo λοιπόν, απέχει από τα σύνορα σχεδόν 1 ώρα και η διαδρομή είναι σχετικά καλή, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στο δρόμο. Το Haskovo είναι μία πόλη, όμορφη θα την χαρακτήριζα  με έναν μεγάλο πεζόδρομο με καφετερίες, ελάχιστα μαγαζιά για φαγητό και καταστήματα με   ρούχα κ.λ.π. Συναντάς αρκετά πάρκα και αγάλματα, το  κυριότερο αξιοθέατο όμως είναι το άγαλμα της Παναγιάς ύψους 14 μ. , το οποίο έχουν τοποθετήσει σε βάση 17 μ. Έτσι με συνολικό ύψος 31 μ. θεωρείται από τα ψηλότερα αγάλματα στην Ευρώπη, αν δεν κάνω λάθος.
Αυτό που μας έκανε πραγματικά τρομερή εντύπωση, είναι ένα ιταλικό εστιατόριο με εξαιρετικό φαγητό, εκλεπτυσμένο περιβάλλον, άριστο σέρβις και υπερβολικά χαμηλές τιμές συγκριτικά με Ελλάδα. Εμείς για 3 άτομα πληρώσαμε 45 λέβα, δηλαδή σχεδόν 23 ευρώ και η τιμή περιλάμβανε και τα ποτά και τα γλυκά παρακαλώ. Βέβαια, η καθαυτή βουλγάρικη κουζίνα δεν λέει και πολλά απ’ ότι μας έχουν πει. Από ρούχα τώρα, ισχύει σε γενικές γραμμές ότι και στην Ελλάδα, οι μάρκες είναι σε παρόμοιες τιμές και όσο για τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη γιατί δεν προλάβαμε να τα γυρίσουμε. 
Γενικά το Haskovo είναι μία καλή πρόταση για κάτι διαφορετικό και σχετικά μπορεί να βγει και πολύ οικονομική, ειδικά αν μοιραστείτε τα έξοδα μετακίνησης. Το κυριότερο;  Είναι το αίσθημα ότι ξεφεύγεις από τα συνηθισμένα και μόνο αυτό αρκεί για να υποδεχθείς την νέα εβδομάδα με αισιοδοξία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου