Κυριακή 10 Ιουνίου 2012


Another Earth!!!



Πως θα σας φαινόταν αν οι επιστήμονες ανακάλυπταν έναν πλανήτη ίδιο με τη γη και μάλιστα ορατό στον ουρανό σαν ένα δεύτερο φεγγάρι, ο οποίος ήταν κλώνος του δικού μας και φυσικά το ίδιο και οι κάτοικοι του. Αυτό θα σήμαινε απευθείας ότι κάπου πάνω σε αυτή την 2η γη θα υπήρχε και ο άλλος εαυτός σας. Πόσο περίεργο και ταυτόχρονα δελεαστικό θα ήταν ένα τέτοιο ταξίδι και μια τέτοια συνάντηση! Θα ήσασταν έτοιμοι για μια τόσο μεγάλη αλλαγή  ή ο φόβος ότι θα άλλαζε ριζικά η ζωή σας θα σας κρατούσε πίσω;
Βαθυστόχαστη και αρκετά συναισθηματική η πρώτη ταινία του Mike Cahill είχε διφορούμενε κριτικές  αλλά κατάφερε να κερδίσει το κοινό στο  Φεστιβάλ Sundance και δύο βραβεία. Το σενάριο πρωτότυπο αλλά και με αρκετά κενά, κυρίως από επιστημονικής απόψεως, αλλά αυτό παραβλέπεται εύκολα γιατί σχεδόν από την αρχή της ταινίας μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά για κάτι πιο βαθύ και φιλοσοφημένο, ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο, δεν είμαι και κριτικός κινηματογράφου. Παρ’ όλα αυτά εμένα μου έκανε εντύπωση και δεν βαρέθηκα καθόλου.
Υπόθεση : Η Ρόντα είναι μία φοιτήτρια έχοντας όλη τη ζωή μπροστά της. Ένα βράδυ, καθώς οδηγεί μεθυσμένη, ένα μπλε αντικείμενο στον ουρανό της αποσπά την προσοχή. Το αποτέλεσμα είναι να συγκρουστεί με διερχόμενο αυτοκίνητο σκοτώνοντας μία έγκυο γυναίκα, το μικρό παιδί της και αφήνοντας τον πατέρα σε κώμα. Έπειτα από τέσσερα χρόνια στη φυλακή, και αφού οι επιστήμονες αποφανθούν ότι αυτό το μπλε αντικείμενο είναι ένα ακριβές αντίγραφο της Γης με κάθε κάτοικο να έχει τον κλώνο του, η Ρόντα θα προκαλέσει την τύχη της, μπαίνοντας στη ζωή του άντρα, την οποία η ίδια κατάστρεψε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου