Κυριακή 24 Ιουνίου 2012


Πρόταση για Κυριακάτικη ταινία!

DRIVE :

Ο Οδηγός κάνει δύο δουλειές: την μέρα εργάζεται σαν κασκαντέρ σε ταινίες και τη νύχτα οδηγεί αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε ληστείες. Δεν έχει σημασία σε ποια από τις δυο εργασίες βρίσκεται, ο Οδηγός νιώθει άνετα μόνο πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Η ζωή του αλλάζει όταν γνωρίζει την Αϊρένε και τον γιό της Μπενίσιο. Αρχίζει να περνάει χρόνο με την οικογένεια μέχρι που ο Στάνταρντ, ο άντρας της Αϊρένε, αποφυλακίζεται, και ο Οδηγός ύστερα από παράκληση της Αϊρένε, αναγκάζεται να απομακρυνθεί. Όταν κάποια μέρα ο Οδηγός βρίσκει τον Στάνταρντ αιμόφυρτο στο γκαράζ, χτυπημένο από γκάνγκστερς, αναγκάζεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Κριτικές ελληνικού τύπου

"Στιλάτο και ατμοσφαιρικό b-movie, φόρος τιμής στα neon noir του '70 και του '80, του Στιβ ΜακΚουίν του "Μπούλιτ" και τις ταινίες του Μάικλ Μαν. Υποβλητικά ανέκφραστος ο σέξι Ράιαν Γκόσλινγκ, μελωδικό το σκορ του Κλιφ Μαρτίνεζ και επίδειξη αφηγηματικής δεξιοτεχνίας από τον λιγάκι αυτάρεσκο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν ("Pusher", "Bronson") που απέσπασε το βραβείο Σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Καννών" – Athinorama

"...Είναι σίγουρο πως ο ανώνυμος χαρακτήρας που υποδύεται, ο Οδηγός, τον οποίο αποκαλούν Kid ή Αυτός, είναι ένα κράμα Κλιντ Ίστγουντ και Στιβ Μακουίν, σκληρός και ωραίος, λακωνικός και μυστηριώδης, αταξινόμητος και αταξικός, χωρίς παρελθόν κι εκφραστικότητα, αλλά με την ανεπαίσθητη έκφραση που δίνει, ανάλογα με τις στιγμές αδρεναλίνης ή παρατήρησης, ο Γκόσλινγκ, ένα χαρισματικό παιδί στον δρόμο προς την κορυφή. Με δανεικά στοιχεία που χοντρικά προέρχονται από τα '60s από τους δυο προαναφερθέντες iconic ηθοποιούς, τοποθετείται ωστόσο στα '80s λόγω της διάχυτης μουσικής επένδυσης. Στα περιπατητικά και οδηγικά σημεία η ταινία είναι δυναμίτης ενώ μεταδίδεται μια ένταση εντελώς κινηματογραφική, ακόμη κι αν οι περιστάσεις είναι συνηθισμένες και casual... " - Lifo (Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος) 


Κριτικές δικές μου : Όλα τα παραπάνω συν ότι η επιλογή των τραγουδιών της ταινίας την ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά! Απολαύστε δύο από τα ωραιότερα τραγούδια .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου