Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012


Καλή εβδομάδα με ρυζοσαλάτα με λαχανικά και τόνο!







            Αυτή η απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή υπάρχει στο βιβλιαράκι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου « Αργυρές Ζαραμπουκίτσες» μαζί με την εφημερίδα «Το θέμα». Αναφέρω την συνταγή όπως είναι γραμμένη στο βιβλιαράκι και μετά τις αλλαγές που έκανα.

            Υλικά :
1.      2 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι μακρύκοκο τύπου Αμερικής, κρύο
2.      2 καρότα τριμμένα
3.      1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
4.      2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
5.      2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
6.      Χυμό ½ λεμονιού
7.      1 κονσέρβα τόνο στραγγισμένο
8.      1 φλιτζάνι γιαούρτι
9.      2 κ.σ. μαγιονέζα

Εκτέλεση:

1.      Βάλε σε μπολ το ρύζι που έχει κρυώσει και τα υπόλοιπα υλικά
2.      Λιώσε τον τόνο με πιρούνι και πρόσθεσε τον στη ρυζοσαλάτα
3.      Ανακάτεψε πολύ καλά
4.      Βάλε την σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει καλά

Η συνταγή πραγματικά είναι εύκολη, σχετικά γρήγορη και άκρως καλοκαιρινή. Θα την πρότεινα επίσης και για μπουφέ αλλά και ως κυρίως πιάτο. Οι αλλαγές που έκανα είναι οι εξής : το 1 φλιτζάνι ρύζι το αντικατέστησα με καστανό ρύζι που μας αρέσει εξίσου, την ώρα που έβραζε πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο, μία κουταλιά του γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά, που προμηθεύτηκα από βιολογικό κατάστημα και τα χρησιμοποιώ σε αρκετά φαγητά, λίγο σάλτσα σόγιας και λίγο worcesterhire sauce για extra νοστιμιά. Μας άρεσε πολύ και είμαι σίγουρη πως και χωρίς αυτά θα μας άρεσε το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου