Τρίτη 26 Μαρτίου 2013


ΤΑΞΙΔΙ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ PART1.....

Δεν το πιστεύω ότι πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από το ταξίδι μας στην μαγευτική Νεά Υόρκη! Ένα ταξίδι  όνειρο ζωής για μένα που όσα χρόνια και να περάσουν θα το θυμάμαι σαν να ήταν εχθές. Ένα δεύτερο γαμήλιο ταξίδι, όπως μας αρέσει να λέμε που μας γέμισε με πολλές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Βέβαια, δυστυχώς αυτά τα χρόνια δεν μπορεί εύκολα κάποιος να σχεδιάσει ένα μακρινό ταξίδι, αλλά για όποιον αγαπάει να ταξιδεύει έστω και νοερά το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Εμείς επισκεφτήκαμε το Μεγάλο Μήλο τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου για δέκα ημέρες το 2010, την χρονιά που Ορθόδοξο και Καθολικό Πάσχα συνέπεσαν . Οι καιρικές συνθήκες που συναντήσαμε είχαν βροχή, κρύο αλλά τις τελευταίες ημέρες ήταν ανοιξιάτικος με ήλιο και καλές θερμοκρασίες. Τότε η ισοτιμία ήταν καλή, ταξιδέψαμε μέσω Ζυρίχης όταν πηγαίναμε και στην επιστροφή μέσω Παρισιού, η εταιρία American Airlines δεν μας ενθουσίασε αλλά το ταξίδι ήταν πολύ καλό. Μείναμε κοντά στην Times Square και κινηθήκαμε σχεδόν σε όλο το Μανχάταν με το μετρό. Δέκα ημέρες οριακά είναι αρκετές για να δεις τα βασικά αξιοθέατα χωρίς όμως να χαλαρώσεις πολύ, αν προτιμά κάποιος χαλαρές καταστάσεις τότε η Νέα Υόρκη δεν ενδείκνυται.
Αν θα ξαναπήγαινα; Ω ναι……άφησα κάποια πράγματα για την επόμενη φορά!!!!!! Enjoy…………



Το πιο γνωστό και πολυσύχναστο σημείο του Μανχάταν είναι φυσικά η Times Square. Τεράστιες φωτεινές επιγραφές που δίνουν ζωή την νύχτα, κινηματογράφοι και πολλά θέατρα στην οδό Broadway που συμπίπτει με την πλατεία, κλασικά αμερικάνικα τζαζ μπαράκια και όχι μόνο είναι λίγα από αυτά που σε μαγεύουν όταν πρωτοαντικρίσεις την Times Square, την καρδιά της Ν.Υ. Εμείς επιλέψαμε και παρακολουθήσαμε την μουσικοχορευτική παράσταση "come fly away" με τα τραγούδια και την φωνή του μοναδικού Φρανκ Σινάτρα! Όταν ακουγόταν το αγαπημένο μου τραγούδι "My Way", η συγκίνηση ήταν τόσο έντονη που δεν πίστευα ότι βρισκόμουν εκεί......


Το δεύτερο πιο γνωστό σημείο του νησιού είναι η 5η λεωφόρος, με τις πανάκριβες βιτρίνες όλες των γνωστών σχεδιαστών,τους ουρανοξύστες με τα γραφεία, ένα από τα πολλά κτίρια του δισεκατομμυριούχου donald trump που εσωκλείουν καφέ, μπαρς, εμπορικά καταστήματα και πολλά άλλα. Την Κυριακή του Πάσχα οι αμερικάνοι συνηθίζουν να κάνουν την βόλτα τους στην λεωφόρο με πολύχρωμα και περίεργα καπέλα, ένα θέαμα διασκεδαστικό καθώς συνοδεύεται από πλανόδιους μουσικούς που παίζουν κυρίως τζαζ κομμάτια!



Το Μανχάταν έχει πάρα πάρα πολλά μουσεία, οπότε αν σας αρέσει να χάνεστε μέσα σε διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς εδώ σίγουρα θα το χαρείτε πολύ. Εμείς επισκεφτήκαμε 3 από τα πιο γνωστά και αυτό γιατί πρώτον δεν είχαμε πολλές μέρες μπροστά μας και δεύτερον είμαι η μόνη στην παρέα που εκτιμάει στο έπακρο τα μουσεία!!!Το Μετροπόλιταν (Met) στεγάζει τέχνες από όλο τον κόσμο και φυσικά από την Ελλάδα, είναι τεράστιο και μία μέρα δεν φτάνει παρά μόνο για να πάρεις μία γεύση. Το μουσείο Αμερικάνικης Φυσικής Ιστορίας με το πλανητάριο και εκθέματα από απολιθωμένους δεινοσαύρους είναι αρκετά για να συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους! Τέλος το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MOMA) φιλοξενεί έργα μεγάλων ζωγράφων, φωτογράφων κ.τ.λ. επίσης διάφορες εκθέσεις κατά καιρούς βρίσκουν στέγη σε αυτό το μουσείο. Εμάς προσωπικά δεν μας ξετρέλανε όπως τα άλλα δύο αλλά σαν εμπειρία άξιζε.

To be  continued...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου