Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013



ΤΑΞΙΔΙ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ PART2



Αχ η Νέα Υόρκη από ψηλά... Είτε την δεις νύχτα, είτε την δεις ημέρα η θέα είναι το ίδιο μαγική. Και μόνο που ξέρεις ότι βρίσκεσαι τόσο ψηλά, στον 86ο όροφο, στα 380 μέτρα περίπου σου κόβεται η ανάσα και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις ένα από τα ωραιότερα θεάματα της ζωή σου!!! Εμείς επισκεφτήκαμε το συγκρότημα των κτιρίων του Rockefeller Center βράδυ, το άγαλμα του Προμηθέα και το γνωστό σε όλους από τις Αμερικάνικες Χριστουγεννιάτικες ταινίες παγοδρόμιο δυστυχώς το έχουμε μόνο σε βίντεο, φωτογραφία τραβήξαμε το άγαλμα του Άτλα.
Η ουρά για να μπεις  στο Empire State Building, γνωστό και από την ταινία King Kong, έκανε το κύκλο του τετραγώνου και όταν λέμε τετράγωνο μιλάμε για μεγάλες αποστάσεις και όχι αυτές που ξέρουμε εμείς. Με υπομονή και καφέ στο χέρι περιμέναμε για την είσοδο μας στο κτίριο, πολύ εντυπωσιακή παρεμπιπτόντως, και έπειτα μετά από ελέγχους και άλλη αναμονή σε τεράστιες ουρές καταφέραμε να φτάσουμε σχεδόν στην κορυφή του κτιρίου! Η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω, η θέα απίστευτη, προμηθευτήκαμε ένα φορητό "ξεναγό" και χάρτη και απολαύσαμε για αρκετή ώρα την ιστορία των διάφορων κτιρίων και περιοχών του Μανχάταν. Μέχρι και ένα περιστεράκι ήρθε τόσο ψηλά να μας συναντήσει και ήταν από μόνο του ένα ξεχωριστό αξιοθέατο!


Νέα Υόρκη και χωρίς κρουαζέρια στα νερά των ποταμών hudson και East δεν νοείται! Είναι η ευκαιρία για να δεις από άλλα οπτική ματιά το νησί, επίσης απέναντι από τους ποταμούς είναι  το  New Jersey Δυτικά και το Brooklyn Ανατολικά με την πολύ γνωστή γέφυρα του  Brooklyn. Αυτό όμως που σε συναρπάζει ολοκληρωτικά είναι το πιο γνωστό αξιοθέατο της Νέας Υόρκης και μιλάω φυσικά για το Άγαλμα της Ελευθερίας, το οποίο στέκεται αγέρωχο στα νότια του νησιού. Δεν τολμήσαμε να περάσουμε στο νησί που βρίσκεται γιατί ακόμα θα περιμέναμε, μιλάμε για την πιο μεγάλη ουρά που έχουμε δει ποτέ μας! Και από το καραβάκι όμως το απολαύσαμε εξίσου. Μόλις το αντίκρυσα θυμήθηκα την ταινία " Ghostbusters" που είχα δει μικρή και υποψιάζομαι ότι κάπως έτσι γεννήθηκε το όνειρο γι' αυτό το ταξίδι!!!


Το Central Park βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν, η έκταση του πολύ μεγάλη και περιέχει τεχνικές λίμνες, μονοπάτια πεζοπορίας, ποδηλατοδρόμους, πίστες πατινάζ, το ζωολογικό κήπο του Μανχάταν, θέατρο, παιδικές χαρές, καφέ και δεν ξέρω τι άλλο. Με μία άμαξα και με καλό καιρό κάναμε μία μικρή βόλτα στα νότια του πάρκου, ήταν αδύνατον να το γυρίσουμε όλο. Ο κόσμος πολύς και κατά το γνωστών χαλάρωνε στο γρασίδι και άφηνε τον ήλιο να κάνει τα υπόλοιπα. Μέχρι και γάμο σε ένα κιόσκι πετύχαμε!!  Πραγματικά το πάρκο είναι έτσι ακριβώς όπως το βλέπουμε στις ταινίες!

To be continued........




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου