Σάββατο 29 Μαρτίου 2014


ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!


            Τόσο καιρό διάβαζα για την περίφημη γλυκοπατάτα με τις πολλές θρεπτικές ιδιότητες και τα τόσα οφέλη και φυσικά πάντα την συνδύαζα με τις Αμερικάνικες παραδόσεις, βλέπε γιορτή Ευχαριστιών και Χριστούγεννα, που είχε την τιμητική της. Μετά λοιπόν από πολύ πολύ ώριμη σκέψη και πολύ έρευνα στο διαδίκτυο για συνταγές, αποφάσισα να την μαγειρέψω και εγώ για να μου φύγει η περιέργεια. O τρόπος που επέλεξα να χρησιμοποιήσω την γλυκοπατάτα είναι εμπνευσμένος από πολλές συνταγές αλλά με τον δικό μου μοναδικό τρόπο!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ:

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 1 μεσαία πατάτα
  • 4 αυγά βιολογικά (ευτυχώς τις περισσότερες φορές έχω φρέσκα απ΄ το χωριό)
  • Τριμμένα τυριά (εγώ έβαλα mozzarella και gouda)
  • Μισή κούπα γάλα
  • Αλάτι, ρίγανη ή θυμάρι, κάρυ
  • Πελτές σκόρδου (το κάνω μόνη μου και το διατηρώ σε βαζάκι στο ψυγείο)

Θα πήγαινε πολύ ενδεχομένως και το μπέικον ή κάτι ανάλογο, εγώ λόγω νηστείας από κρέας δεν έβαλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

            Καθάρισα, έκοψα τις πατάτες σε φέτες και τις έβρασα λίγο να κρατάνε. Έστρωσα σε ταψάκι, έβαλα τα μπαχαρικά μου και τα τυριά. Χτύπησα τα αυγά με το γάλα και τον πελτέ σκόρδου και περιέχυσα. Έψησα στο φούρνο στους 180 μέχρι να γίνει η ομελέτα, περίπου 30 με 40 λεπτά.




 Σαν γεύση τώρα η γλυκοπατάτα το λέει και η ονομασία της γλυκίζει, όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό, αν σας αρέσει το καρότο στα φαγητά τότε θα σας αρέσει σίγουρα και η γλυκοπατάτα. Εγώ σίγουρα θα την ξαναδοκιμάσω αλλά σε γλυκιά συνταγή. Ευτυχώς άρεσε πολύ και στον Κυριάκο, που ως συνήθως είναι και ο Νο 1 δοκιμαστής των φαγητών μου!
Εύχομαι μια υπέροχη Κυριακή και μην ξεχνάτε ότι αλλάζει η ώρα από αύριο.
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου