Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

 ΠΟΛΤΟΣ ΚΑΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

            Λοιπόν και μετά από τον πελτέ σκόρδου δοκίμασα να κάνω και πολτό καυτερής πράσινης πιπεριάς (φαντάζομαι ότι γίνεται και με κόκκινες) καθότι η μαμά έβαλε φέτος πολλές ρίζες για τα δικά μας δεδομένα, που δεν τις τρώμε σχεδόν καθόλου οπότε απορώ γιατί τις έβαλε! Έτσι στις σακούλες με τα ζαρζαβατικά υπήρχε και μία σακούλα με καυτερές πιπεριές για να τις δοκιμάσουμε? Μιας και ήμουν σίγουρη ότι θα χαλούσαν και πόσες ποια να έτρωγε και ο πεθερός μου σαν είπαμε, αποφάσισα να τις αξιοποιήσω διαφορετικά για να τις διατηρήσω και περισσότερο. Οπότε αξιοποίησα την απλή ιδέα του πολτού σε βαζάκι στο ψυγείο για χρήση σε φαγητά τώρα τον χειμώνα και τα κατάφερα. Από εμφάνιση πολύ καλή αλλά από γεύση ακόμα δεν δοκίμασα, θα βάλω τον Κυριάκο που το έχει!!!

ΥΛΙΚΑ για ένα μικρό βαζάκι

  • Καυτερές πιπεριές (πράσινες, κόκκινες ή και τα δύο γιατί όχι). Εγώ γέμισα ένα ταψί μεγάλο
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο ξύδι λευκό
  • Αλάτι

Εκτέλεση


            Πλένω καλά τις πιπεριές και τις αραδιάζω σε ταψί, ψήνω στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν στους 180ο C στο γκριλ. Βγάζω και αφήνω να κρυώσουν καλά. Ξεφλουδίζω με γάντια για να αποφύγω ατυχήματα και αφαιρώ τους σπόρους. Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα δουλεύω μέχρι να γίνουν πολτός. Πριν τα κλείσω στο βαζάκι ρίχνω λίγο ελαιόλαδο από πάνω για καλύτερη συντήρηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου