Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

            Τον προηγούμενο μήνα και συγκεκριμένα από τις 30 Αυγούστου που είχαμε την επέτειο μας με έπιασε πάλι μια έντονη επιθυμία να μπω στην κουζίνα και να δοκιμάσω συνταγές, κυρίως γλυκές μιας και σε αυτήν την εγκυμοσύνη τα φρούτα και τα γλυκά έχουν την τιμητική τους. Έτσι, στην επέτειο μας ήθελα να προσφέρω ένα όμορφο και γλυκό  πρωινό στον Κυρ και κατέληξα σε τηγανίτες με μέλι τις οποίες προσπάθησα να κάνω σε σχήμα καρδιάς, εντάξει δεν μου βγήκε τέλειο αλλά η γεύση μας αποζημίωσε. 





Έπειτα μου κόλλησε να κάνω το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης με σουσάμι, η συνταγή που βρήκα ήταν αρκετά καλή και για πρώτη φορά μπορώ να πω ότι μάλλον τα πέτυχα.



Οι μέρες του Σεπτεμβρίου κυλούσαν και εγώ ήθελα το σπίτι να μοσχομυρίσει από φρούτα, οπότε κατέληξα για αρχή σε ένα πεντανόστιμο και απλό κέικ μπανάνας (φωτογραφία δεν πρόλαβα να τραβήξω) και στην συνέχεια σε ένα κέικ με μήλα.




Τέλος, στην γιορτή του Κυρ (29/09) ετοίμασα τρουφάκια με δύο γεύσεις, με ζαχαρούχο γάλα η μία και με κακάο η άλλη και έπαιξα με την επικάλυψη. Τα πήρε να κεράσει στο σχολείο και δεν γύρισε ούτε ένα, πραγματικά μεγάλη επιτυχία αυτό το εύκολο γλυκάκι, σίγουρα θα το έχω στα υπόψη και για άλλες γιορτές.  




Καλωσορίζοντας  τον Οκτώβρη είπα να κάνω μια παύση από τα γλυκά γιατί με μάλωσε η αιματολόγος μου από την καθημερινή κατανάλωση τους, ευτυχώς τα κιλά που πήρα μπήκαν τα περισσότερα στην κοιλιά και μπορώ ακόμα να με βλέπω στον καθρέφτη, βέβαια λένε ότι αρκετά μπαίνουν στο τρίτο τρίμηνο, ελπίζω όμως να την βγάλω καθαρή και να μην φουσκώσω και άλλο σαν μπαλόνι! Να έχετε ένα καλό Σ/Κ και να περάσετε ακόμα καλύτερα...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου