Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013


ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ


Μαζί με τον Οκτώβρη ήρθαν και οι πρώτες βροχές, τα πρώτα κρυουλάκια και ναι, το παραδέχομαι, αυτό μου προκαλεί κάποια συγκίνηση γιατί ήρθε ο καιρός που γίνονται κάποιες αλλαγές και έρχονται όμορφες στιγμές στην καθημερινότητα μας.

1.                  Καταρχάς, η γενική καθαριότητα στο σπίτι με ότι αυτό συνεπάγεται, πλύσιμο, στρώσιμο κ.τ.λ. είναι από τα πράγματα που δεν αναβάλλονται, η φθινοπωρινή/χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα μας βάζει πιο γρήγορα στο κλίμα και όταν το σπίτι δείχνει πιο ζεστό τότε, εμένα προσωπικά με πιάνει μια γλυκιά θαλπωρή.



2.                  Έπειτα έρχονται, τουλάχιστον για εμάς τις γυναίκες, οι βόλτες στις βιτρίνες και οι πρώτες αγορές της νέας σεζόν. Ρουχαλάκια, παπουτσάκια και τα συναφή προσπαθώντας, όσο το επιτρέπει το πορτοφόλι μας να προμηθευτούμε. Η δική μου λίστα πάντως είναι αρκετά μεγάλη και προς το παρόν αυτά που αγόρασα είναι ένα army τζάκετ για το φθινόπωρο και μια καταπληκτική διάφανη ομπρέλα.


3.                  Όταν αλλάζει ο καιρός προς χειμωνιάτικος, με πιάνει πάντα η διάθεση να δοκιμάζω καινούριες συνταγές για φαγητά και γλυκά και τα Σαββατοκύριακα να ετοιμάζω πλούσια πρωινά που ζεσταίνουν τις καρδιές και τα στομάχια μας. Όταν δε, έχουμε παρέα και φίλους για όλα αυτά, ακόμα καλύτερα. 


4.                  Βράδυ, έξω να βρέχει ή να έχει κρύο και εμείς μέσα κουβερτούλα και αγκαλιά να βλέπουμε ταινίες ή αγαπημένες σειρές στον προτζέκτορα, πίνοντας κρασάκι και τρώγοντας λιχουδιές που ετοίμασα ή αγοράσαμε (αυτό ισχύει και για το χειμώνα).

5.                  Πλέον όταν κοιμόμαστε με τον Κυριάκο κουρνιάζουμε αγκαλιά κάτω από τα σκεπάσματα μέχρι να μας πάρει ο ύπνος (εννοείται ότι και αυτό ισχύει για το χειμώνα).

6.                  Το πώς μυρίζει η ατμόσφαιρα μετά από την βροχή και τα κιτρινισμένα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα, είναι από τα πράγματα που λατρεύω στο Φθινόπωρο.







7.                  Τα ζεστά χέρια του άντρα μου ακόμα και όταν κάνει κρύο, είναι μια απίστευτη αίσθηση που δεν ξεπερνιέται!


8.                  Οι συναντήσεις για καφεδάκι με ή χωρίς φίλους δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά πλέον τα κρύα ροφήματα έχουν αντικατασταθεί με ζεστούς καφέδες, σοκολάτες και τσάι.




9.                  Πλησιάζει η γιορτή μου τον Νοέμβριο και συνήθως κάποιο πάρτυ οργανώνουμε.



10.              Και τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, πλησιάζουν σιγά σιγά οι γιορτές των Χριστουγέννων!!!!!


Εσείς πόσες αγαπημένες στιγμές έχετε?

Have a nice day..........


1 σχόλιο: