Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ


Στην επιστροφή μας από Δράμα η μαμά ως συνήθως μας φόρτωσε με όλα τα καλά που έχει ο μπαξές της αυτό το καλοκαίρι. Δυστυχώς λόγω καταιγίδων και χαλαζιού κατά τον Ιούλιο κάποια από τα φυτά της δεν κατάφερε να τα σώσει, έτσι φέτος δεν φάγαμε κολοκυθάκια και αγγουράκια αρκετά, όμως ντομάτες , μελιτζάνες, πιπεριές κέρατο, πιπεριές καυτερές και πιπεριές για γεμιστά μου έδωσε ουκ ολίγα. Επίσης φέτος έχει και βασιλικό πλατύφυλλο, έτσι μου γέμισε ένα γενναιόδωρο σακουλάκι για να κάνω σάλτσα πέστο που ήθελα πολύ.  Βέβαια τελικά το σακουλάκι μάλλον δεν ήταν αρκετό σαν ποσότητα, αλλά δεν πειράζει τη επόμενη φορά θα πάρω περισσότερο. Έτσι λοιπόν σήμερα αποφάσισα για γεύμα να κάνω ζυμαρικά με σάλτσα πέστο βασιλικού, τα υλικά είναι για 2 άτομα και οι ποσότητες είναι στο περίπου επειδή η ζυγαριά που έχω στην κουζίνα μου χάλασε οπότε δεν μπορούσα να μετρήσω γραμμάρια. Όμως παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα με δικαίωσε, η σάλτσα έγινε πολύ καλή, et voila……




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

·         Ένα σακουλάκι πλατύφυλλο βασιλικό, μεσαίο από αυτά που βάζουμε τα σάντουιτς μέσα (καλά η περιγραφή σκίζει!)
·         Ελαιόλαδο 4-5 κουταλιές σούπας
·         Σχεδόν 50 γραμ. κουκουνάρι
·         Μία κ.γ. πάστα σκόρδο από τα χεράκια μου (την συνταγή θα την ανεβάσω μαζί με τον πολτό καυτερής πιπεριάς που έφτιαξα, αμέ!)
·         Κανονικά έπρεπε να βάλω παρμεζάνα, όμως επειδή δεν είχα και βαριόμουν αφάνταστα να πάω σούπερ μάρκετ μόνο γι’ αυτό έβαλα 50 -60 γραμ. μαλακό τριμμένο κίτρινο τυρί, ναι η γεύση του είναι πολύ καλή επίσης.
·         Λίγο αλάτι


Τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ωραία σάλτσα!!!! Καλή όρεξη………….





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου