Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΠΕΛΤΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ


Από τις πολύ πρακτικές ιδέες στην μαγειρική, για μένα τουλάχιστον, είναι η ιδέα του πελτέ σκόρδου.  Το σκόρδο στην μαγειρική το λατρεύουμε αλλά επειδή είναι αρκετό δύσπεπτο η ιδέα να χρησιμοποιώ την πιο ελαφριά εκδοχή του απλά μου πήρε το μυαλό. Την συνταγή την βρήκα σε ένα τεύχος του γαστρονόμου και από τότε την εκτελώ πιστά. Είναι λίγο μπελάς μέχρι να καθαρίσεις τις φλούδες από όλες τις σκελίδες και η μυρωδιά του σκόρδου κατά το ψήσιμο είναι πολύ έντονη, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο. Η ποσότητα που κάνω εγώ γεμίζει ένα μεσαίο βάζο από μαρμελάδα και διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 2-3 μήνες. Σούπερ δηλαδή!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 3-4 ολόκληρα κεφάλια σκόρδου
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζω και ξεφλουδίζω τις σκελίδες. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ο C βαθμούς, σε αλουμινόχαρτο αλείφω λάδι και τυλίγω τις καθαρισμένες σκελίδες. Ψήνω για 45-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια πολτοποιώ τα ψημένα σκόρδα με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν πελτές, το λάδι που ρίχνω εξαρτάται από την ποσότητα του σκόρδου, συνήθως 5-6 κουταλιές τις σούπας. Μεταφέρω τον πελτέ σε βάζο και στο ψυγείο!

Στην φωτογραφία το βάζο φτάνει προς το τέλος του, τον πελτέ τον έκανα στην αρχή του καλοκαιριού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου